اخبار اسلاميات الصحة التعليم الرباضة الاسرة والمجتمع الترفيه تطوير المنتديات اكواد html اكواد css تقنيات متقدمة لاصحاب المواقع.
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  اليوميةاليومية  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  قالوا عناقالوا عنا  التسجيلالتسجيل  
أحرص على أن تكون مواضيعك من أجل الفائده أيا كانت ولا تكون من أجل زيادة عدد المشاركات فليس المهم أن تشارك بألف موضوع,,!! بل الأهم أن تكتب موضوع يستفيد منه ألف عضو,, اجعل من أخطاء مشاركات اليوم !! بنك الفائدة لمشاركاتك غداً وإجعل حكمتك الكلمة الطيبة ..صدقة
اللهم صلى على سيدنا محمد صلى الله عليه وسلم اللهم تمم علينا العيد بسعادة وفرحة وبهجة اللهم امين
أحرص على اختيار أفضل التعابير وأحسن الألفاظ وأثمن الجمل

شاطر | 
 

 Importance of food and nutrition

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shaimaa ibrahim
المشرف
المشرف


الجنس : انثى
عدد المساهمات : 1

مُساهمةموضوع: Importance of food and nutrition   الأربعاء يوليو 04, 2012 10:45 pm


Nutrition: concern s the food people eat their bodies use it

Nutritional science: comprise the body of scientific knowledge governing the food requirements of human for maintenance, growth activity, reproductive and lactation

Dietetics: management of diet and the use of food, the science concerned with the nutritional planning and preparation of food

Registered dietitian: a professional dietitian accredited with an academic degree course from a university or graduate study program

Health: a state of optimal well being physical, mental and social relative freedom from disease or disability

Metabolism: all chemical change that the place in the body by maintenance itself and produce energy for its functioning

Importance of balanced diet

Food and health: food has always been one of the necessities of life . The nurse must be aware of the important part that food plays in maintaining good health and recovery from illness assessing nutritional status and identify nutritional need

Function of nutrition in food

1- provide energy sources
2- Build tissue
3- Regulate metabolic processes

Good Nutrition

Optimal nutrition : means that a person receives and uses substances that are obtained from a varied diet containing CHo, fats, protein, mineral and vitamins, water and dietary fiber in optimal amounts .The optimal amount should be greater than the minimum requirements to cover variations in health and disease and provide reserves

Recommended Dietary Allowances: (RDAs) of nutrients and energy intake for population groups according to age, sex with defined weight and height

Food guide pyramid: basic five food groups

Bread, cereal: 6- 11 serving
Vegetable 3-5 serving
Fruits: 2-4 serving
Milk, cheese: 2-3 serving
Egg, meat, beans: serving 2-3

Energy source:
-CHo such as starch and sugar provide the body primary source for heat and energy. It is more concentrated form of energy 4 kacl for each gm consumed, should provide 55- to 60 %

-Fats: from both animal and plants sources provide the body, secondary or storage form of heat and energy. It is more concentrated form of energy 9 kcal for each gm consumed, should provide 25% to 30 %

- Proteins: 4 kcal / gm provide 10- 15 % of the total calories

















الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المدير
المدير
المدير


الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 1779

بطاقة الشخصية
اخر المواضيع:

اخر المواضيع لشمس المستقبل

↑ Grab this Headline Animator


مُساهمةموضوع: رد: Importance of food and nutrition   الأربعاء يوليو 04, 2012 10:51 pm

thanks very much
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
Importance of food and nutrition
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شمس المستقبل :: كلية التمريض جامعة طنطا :: الفرقة الثانية كلية التمريض جامعة طنطا :: تغذيه-
انتقل الى:  
ThE Footer